Muat Turun 1,000 Hartanah Lelong Ini Sekarang:

PENTING!! Sila buat pengesahan email anda, periksa peti inbox email anda, jika tiada periksa peti spam.

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak ... ...Assalamualaikum wbt dan Salam Satu Malaysia......

Apa Khabar anda hari? saya doakan anda berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu.

Bulan Ramadhan menjelang lagi. Bersempena dengan bulan Ramadhan ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa kepada semua yang beragama Islam.

Dikesempatan ini juga, saya ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada membuat kesilapan atau kesalahan sama ada saya sedari atau tidak disedari. Saya doakan Mudah-mudahan amal ibadah kita di bulan Ramadhan ini mendapat keredhaan sepenuhnya daripada Allah S.W.T.

Saya pasti anda tahu bahawa, Bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat mulia dan sangat dinanti-nantikan oleh umat manusia yang sentiasa cintakan Allah dan Rasulnya. Bulan yang dapat membantu kita menghapuskan segala dosa dan mendidik diri menjadi insan yang beriman dan seterusnya meningkatkan ketaqwaaan yang hakiki.

Oleh itu marilah kita bersama-sama memperbanyakkan selawat, zikir dan melakukan amalan-amalan ibadah yang sunat disamping memohon keampunan dariNya supaya dosa-dosa kita yang lama akan terhapus, Insyaallah. Namun, Ibadah yang wajib janganlah pula kita tinggalkan, tanpa laksanakan yang wajib perkara yang sunat akan jadi sia-sia.

Mudah-mudahan Ramadhan kali ini memberikan kita penuh makna dan dapat dilalui dengan sempurna. Amin......

Disini saya ingin kongsikan petikan yang cukup bermakna sempena bulan yang mulia ini. Saya pasti anda tahu dimana sumbernya... 

"Harapan Ramadhan"

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar

Ku memohon pada Tuhan
diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan
diterima amalan

Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua....

Sekian......................

0 comments:

Post a Comment

Dapatkan Update Terkini :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

P/S: sila semak email anda (inbox/bulk/spam) untuk mengaktifkan perkhidmatan ini. Terima Kasih.
note: You will receive a verification message once you submit this form. FeedBurner will activates your subscription to "Rumah Murah" once you respond to this verification message. Thank You.
Commercial Real Estate Cash Flow Funding System
How To Buy Commercial Real Estate With No Cash Or Credit. Learn The Secrets Insiders Never Share. Create A Cash Flow Of $25,000+ Within 90

PERHATIAN :

Anda tidak dibenarkan mengeluar-ulang mana-mana bahagian artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan apa juga cara sama ada secara elektronik, fotokopi, mekanik, rakaman atau lain-lain media sebelum mendapat izin daripada saya terlebih dahulu.

Namun bergitu, anda dibenarkan untuk berkongsi apa sahaja artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dengan SYARAT meletakkan sumber link seperti contoh dibawah :
Sumber dari
: www.mdauction2u.com

Saya juga ingin mengingatkan, segala strategi yang digariskan dalam blog ini mungkin tidak sesuai bagi sesetengah individu dan tiada jaminan untuk memberikan sesuatu keputusan. Saya secara khusus tidak bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerugian atas risiko, peribadi mahupun sebaliknya, yang berlaku akibat secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi daripada apa juga kandungan daripada blog ini.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More