Muat Turun 1,000 Hartanah Lelong Ini Sekarang:

PENTING!! Sila buat pengesahan email anda, periksa peti inbox email anda, jika tiada periksa peti spam.

Tuesday, February 26, 2013

Luar Negara : Rumah Paling Mahal DiduniaSalam ceria untuk pelawat blog ini...

Rasanya dah lama saya tak update blog ni... Untuk itu saya nak kongsi satu cerita untuk anda. Mungkin ada yang dah tahu... ianya berkenaan rumah yang paling mahal didunia yang dikenali sebagai Antilia... 

Menurut satu majalah luar negara iaitu Forbes, ada seorang lelaki terkaya di India dan isterinya telah membina sebuah rumah yang dipercayai adalah rumah yang paling mahal di dunia. Majalah itu telah membongkar serba sedikit apa keunikan dan kelebihan yang ada pada rumah tersebut.

Majalah tersebut mendedahkan bahawa bangunan tersebut mempunyai 27 tingkat. Akan tertapi, ketinggian lantai ke siling untuk setiap tingkat adalah dua kali ganda atau tiga kali ganda ketinggian biasa. Ianya menjadikan bangunan ini sebenarnya mempunyai ketinggian seperti bangunan 40-tingkat.


Rumah yang terletak di Mumbai ini mempunyai 400,000 kaki persegi dan memiliki tempat makan yang indah, perpustakaan yang luas dan juga bilik salji.

Rumah ini dimiliki sepenuhnya oleh Mukesh Ambani dan isterinya Nita Ambani yang merupakan antara orang yang terkaya di India. Mereka menyatakan rumah tersebut adalah sebuah rumah moden dengan hati india dan hanya ada satu di dunia. 


Nita Ambani menjelaskan bahawa reka bentuk adalah berdasarkan tema teratai dan matahari, dihiasi dengan menggunakan marmar, ibu-of-mutiara, kristal dan hutan jarang.

Disini saya sertakan beberapa gambar dalaman rumah. Terdapat banyak bilik yang menyerupai lobi hotel lima bintang. Menurut majalah tersebut, rumah ini juga mempunyai sebuah dewan, sebuah spa, bilik teater, taman, ruang untuk tetamu dan juga bilik sembahyang Hindu.Laporan juga menyatakan bahawa Antilia adalah rumah yang bernilai lebih daripada $ 1 bilion. Menurut Majalah Forbes juga, Mukesh Ambani mempunyai harta bernilai $ 22,000,000,000. P/S : Jika anda ada ulasan, jawapan, soalan atau komen sila tinggalkan dibawah. Mungkin anda boleh kongsikan dengan saya dan pelawat blog ni.

P/S : Untuk melihat senarai hartanah lelong terkini sila KLIK SINI
 
Untuk Pertanyaan Hubungi :
Muhd Firdaus_010-344 3058

0 comments:

Post a Comment

Dapatkan Update Terkini :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

P/S: sila semak email anda (inbox/bulk/spam) untuk mengaktifkan perkhidmatan ini. Terima Kasih.
note: You will receive a verification message once you submit this form. FeedBurner will activates your subscription to "Rumah Murah" once you respond to this verification message. Thank You.
Commercial Real Estate Cash Flow Funding System
How To Buy Commercial Real Estate With No Cash Or Credit. Learn The Secrets Insiders Never Share. Create A Cash Flow Of $25,000+ Within 90

PERHATIAN :

Anda tidak dibenarkan mengeluar-ulang mana-mana bahagian artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan apa juga cara sama ada secara elektronik, fotokopi, mekanik, rakaman atau lain-lain media sebelum mendapat izin daripada saya terlebih dahulu.

Namun bergitu, anda dibenarkan untuk berkongsi apa sahaja artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dengan SYARAT meletakkan sumber link seperti contoh dibawah :
Sumber dari
: www.mdauction2u.com

Saya juga ingin mengingatkan, segala strategi yang digariskan dalam blog ini mungkin tidak sesuai bagi sesetengah individu dan tiada jaminan untuk memberikan sesuatu keputusan. Saya secara khusus tidak bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerugian atas risiko, peribadi mahupun sebaliknya, yang berlaku akibat secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi daripada apa juga kandungan daripada blog ini.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More