Muat Turun 1,000 Hartanah Lelong Ini Sekarang:

PENTING!! Sila buat pengesahan email anda, periksa peti inbox email anda, jika tiada periksa peti spam.

Tuesday, March 26, 2013

Rumah Lelong dah Mahal

Salam maju jaya untuk semua....

Untuk hari yang mulia ini saya nak kongsikan dengan anda satu pengalaman lelong dengan anda...
Mungkin ada diantara anda yang membaca posting saya ini pernah pergi ke lelongan atau mungkin anda sendiri pernah membeli hartanah lelong... Taniah saya ucapkan jika anda telah berjaya mendapatkan rumah idaman anda melalui lelongan awam...

Sepertimana tajuk diatas, saya ingin berkongsi dengan anda tentang hartanah atau rumah lelong yang jadi semakin mahal... betul ke? mungkin ada yang tak percaya.... mungkin ada yang memberi jawapan... 

Bukan ke rumah lelong ni lebih murah dari biasa?..Memang betul.

Tapi ingin saya ingatkan.... Dalam hartanah lelong, setiap hartanah akan dijual dengan harga tertinggi mengikut kepada tawaran yang dibuat oleh para Pembida (pembeli) yang ingin membeli rumah yang sama. Secara tak lansung, setiap pembida akan menaikkan harga untuk memastikan rumah tersebut berjaya dibeli oleh mereka.. Apa yang pasti hanya akan ada seorang pembeli yang berjaya dan mendapatkan rumah tersebut..

Sebelum saya teruskan saya ingin beritahu anda, sebenarnya saya ada beberapa video, gambar suasana lelong, aktiviti, dan gambar-gambar lain berkaitan dengan hartanah lelong ini. Mungkin masa sebelum ini tidak mengizinkan untuk saya sharekan kat sini..... 

Oleh itu, kalau nak tengok gambar-gambar dan laluan perjalan saya dalam bidang dan kerjaya ini jangan lupa untuk selalu melawati blog saya ini.... Saya amat bersyukur kepada yang Maha Esa sebab menemukan saya kerjaya ini dan terus kekal dalam industri ini. Tak lupa juga, saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada anda sebab memberikan sokongan dan maklumbalas kepada saya untuk terus kekal sebagai Perunding dan Penasihat Hartanah Lelong. Tanpa anda mungkin saya tidak akan kekal sehingga ke hari ini.

Opp... rasa macam lari tajuk la pula.... Ok... untuk Tajuk kat atas anda mungkin boleh lihat video yang saya sediakan kat bawah ni. Untuk makluman anda, video dibawah ini adalah sesi lelongan yang diadakan oleh CIMB pada 11/02/2012 (Sabtu).. Bilangan Pembida untuk rumah ini ada lebih kurang 20 orang... Percaya atau tidak kalau saya katakan Harga Reserve rumah ini adalah RM180,000.00 namun telah dijual dengan harga......


(Note : Tahukah anda, Video ini saya ambil pada kali pertama ianya dilelong. Untuk pengetahuan anda, Rumah ini telah dilelong semula selepas 3 bulan disebabkan pembeli tidak dapat menyelesaikan baki bayaran. Akibatnya duit deposit pembeli yang berjaya telah dirampas oleh pihak bank.)

Cuba anda kira berapa deposit untuk rumah ini kalau 5% dari harga yang berjaya beli.


P/S : Jika anda ada ulasan, jawapan, soalan atau komen sila tinggalkan dibawah. Mungkin anda boleh kongsikan dengan saya dan pelawat blog ni.

P/S : Untuk melihat senarai hartanah lelong terkini sila KLIK SINI.
 
Untuk Pertanyaan Hubungi :
Muhd Firdaus_010-344 3058

0 comments:

Post a Comment

Dapatkan Update Terkini :

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

P/S: sila semak email anda (inbox/bulk/spam) untuk mengaktifkan perkhidmatan ini. Terima Kasih.
note: You will receive a verification message once you submit this form. FeedBurner will activates your subscription to "Rumah Murah" once you respond to this verification message. Thank You.
Commercial Real Estate Cash Flow Funding System
How To Buy Commercial Real Estate With No Cash Or Credit. Learn The Secrets Insiders Never Share. Create A Cash Flow Of $25,000+ Within 90

PERHATIAN :

Anda tidak dibenarkan mengeluar-ulang mana-mana bahagian artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan apa juga cara sama ada secara elektronik, fotokopi, mekanik, rakaman atau lain-lain media sebelum mendapat izin daripada saya terlebih dahulu.

Namun bergitu, anda dibenarkan untuk berkongsi apa sahaja artikel, ilustrasi dan isi kandungan blog ini dengan SYARAT meletakkan sumber link seperti contoh dibawah :
Sumber dari
: www.mdauction2u.com

Saya juga ingin mengingatkan, segala strategi yang digariskan dalam blog ini mungkin tidak sesuai bagi sesetengah individu dan tiada jaminan untuk memberikan sesuatu keputusan. Saya secara khusus tidak bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerugian atas risiko, peribadi mahupun sebaliknya, yang berlaku akibat secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi daripada apa juga kandungan daripada blog ini.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More